Hotel Tamarind Village Chiang Mai

Boutique Hotel

In Chiang Mai sunt cateva hoteluri superbe, unele dintre ele pot sa fie incluse printre cele mai frumoase din intreaga Thailanda. Printre acestea stiam ca se afla si Hotel Tamarind Village si cand am primit invitatia la Asean Travel Forum Chaing Mai 2018 m-am gandit ca este o excelenta ocazie sa stau in acest hotel pentru cateva nopti. Cum nu se afla pe lista hotelurile partenere pentru ATF am decis sa vin mai devreme in Chiang Mai ca sa am timp sa ma plimb linistit prin oras si sa rezerv primele 2 nopti ale sejurului meu in Thailanda la acest superb boutique hotel. Am avut norocul sa primesc si un upgrade pentru cele 2 nopti si astfel am stat intr-un Tamarind Suite, probabil una dintre cele mai frumoase camere in care am stat in Thailanda.

Localizare: 10 Puncte 

Hotelul se afla in centrul orasului vechi in Chiang Mai, avand in jurul sau cele mai frumoase temple, numeroase restaurante si magazine, bazarul de duminica chiar langa hotel. Pentru Chiang Mai este situat ideal, cred ca este mult mai frumos sa stai in Old Town decat langa Night Bazaar sau pe maulul raului Ping.  Intrarea in hotel se face printr-un culoar din lemn de bambus si odata intrat in curtea hotelului esti departe de zgomotul strazii, intr-o oaza de liniste.

Camera: 10 Puncte 

Tamarind Suite @ Tamarind Village Chiang Mai

Asa a aratat camera in care am stat. Piesele de mobilier antichizat se potrivesc perfect cu cladirea veche in care se afla cele 41 de camere si 5 suite. Parchet de lemn, mobilier exotic, suprafata generoasa, o baie imensa cu standing shower, cada si dressing separat, toate aceste elemente au fost la superlativ. Apartamentul era la parter, cu acces direct din curtea interioara unde se afla vechiul arbore Tamarind in jurul caruia este construit hotelul. Am dorit sa vad si camerele standard denumite Lanna Rooms. Toate camerele pastreze acelasi stil cu piese de mobilier antichizate, cu un decor traditional. In camerele Lanna nu exista cada, spre deosebire de apartamente.

Mic dejun: 9 Puncte 

Micul dejun se serveste in restaurantul Ruen Tamarind, chiar langa piscina si include o excelenta selectie de fructe, sucuri naturale si produse de patiserie. O mica statie este disponibila pentru cine doreste oua proaspat gatite, iar pentru iubitorii de branzeturi exista o mica selectie care este destul de rara in hotelurile din Asia. Selectia de produse este destul de variata, atmosfera excelenta si serviciul foarte prompt.

Facilitatile hotelului: 8 Puncte 

Fiind un boutique hotel mic si amenajat in cateva cladiri vechi din centrul istoric al orasului Chiang Mai, Tamarind Village a reusit sa foloseasca insa excelent spatiul. Piscina este una micuta insa frumoasa, chiar langa restaurant si receptie. Au un centru spa unde am stat cateva ore pentru un tratament spa la sosire si un dus pana cand am primit camera (am avut sosirea foarte devreme dimineata). Are un singur restaurant unde se serveste micul dejun si unde seara se poate servi cina in acordurile muzicale ale unui duo care canta piese locale si coveruri. Mi-a placut foarte mult faptul ca incearca sa includa cateva activitati gratuite pentru oaspetii hotelului precum o plimbare prin jurul hotelului la cateva temple mai putin vizitate alaturi de un ghid si oprirea la un templu pentru a acorda mancare unui calugar budhist, atelier de pictura pe umbrele, atelier de creare de ghirlande de flori.

Serviciile si atmosfera in hotel: 10 Puncte 

Din prima clipa cand am sosit la hotel si pana la plecare am avut parte de servicii ireprosabile. Cazarea la Tamarind Village este o adevarata experienta pe care o recomand celor care doresc sa

Goto Top