Lista mea de hoteluri

Boutique Hotel
Luxury Hotel
Luxury Hotel
Luxury Hotel
De-a lungul anilor am stat in sute de hoteluri in călătoriile mele. Au fost hoteluri superluxoase precum Four Seasons in Bali, The Palace of the Lost City in Sun City, Africa de Sud sau Palazzo in Las Vegas ca sa numesc doar 3 care imi vin in minte, am stat in multe hoteluri boutique in Europa sau Asia, am experimentat cateva lodge-uri de safari in Tanzania sau m-am bucurat de ospitalitatea unor mici pensiuni prin România. Trec anii si este normal sa uit unele dintre ele, astfel ca am decis sa tin o evidentă a lor cu propriul meu sistem de clasificare si notare care sa ma ajute si la birou pentru a oferi informații cât mai exacte despre aceste locuri in care am stat.
Ce este important la un hotel ? 
Din punctul meu de vedere am notat 5 lucruri la care o sa fac referire.
  1. Localizare
Primul lucru pe care il fac când rezerv sau recomand un hotel este sa ma uit unde este situat hotelul. Prefer hotelurile situat central in orașe pentru a câștiga timp, însă nu ma deranjează uneori sa stau intr-un hotel situat semicentral dacă are transport public la dispoziție. Când este vorba de mare si plaja prefer sa rezerv un hotel lângă plaja însă contează si multe alte aspecte.
  1. Camera 
Camera este foarte importantă pentru ca este locul in care stau cel mai mult intr-un hotel. Prefer hotelurile ale căror camere au un design modern combinat însă cu elemente locale. Nu sunt mare fan al hotelurile ultramoderne, mai repede ma bucur de o camera rustica intr-o cabana sau de un bungalow lângă o plaja. Unde pot încerc sa nu rezerv camera standard, iar dacă călătoresc cu Liliana si băieții mei atunci mereu rezerv o camera mai mare sau un tip de camera care permite un pat suplimentar. Nu deschid niciodată televizorul in hoteluri, nici măcar atunci când sunt singur in camera si încerc sa muncesc in liniște sau sa citesc deci mărimea si tipul televizorului sau numărul de canale nu este un criteriu pentru mine.
  1. Micul Dejun 
Dacă locația hotelului si poze cu camerele se pot vedea pe net, micul dejun rămâne o surpriza pana la prima dimineața in hotel. Consider micul dejun cea mai importantă masa a zilei, iar un mic dejun bun contează foarte mult pentru mine la un hotel. Aici sunt destul de pretentios așa ca o sa fiu destul de critic la calitatea produselor si apoi la varietatea lor.
  1. Facilitatile hotelului 
Pe lângă cazare si mic dejun un hotel ar trebui sa ofere câteva lucruri in plus. In funcție de locația sa (oraș, mare,munte) aceste facilitați sunt diferite însă fac diferența uneori. Un bar frumos la hotel, un centru Spa sau o piscina sunt binevenite.
  1. Serviciile si atmosfera din hotel
Aceste 2 lucruri se experimentează doar stand in hotel. Nu se pot verifica de pe internet, putina lume vorbește de atmosfera dintr-un hotel, însă pentru mine contează ce simt când ajung acolo si pe durata sederii mele, cum se comporta personalul hotelului. In general hotelurile din Asia oferă servicii excelente si crează o atmosfera relaxanta in hotel. Prefer hotelurile boutique, cu servicii mai personalizate in schimbul unor hoteluri cu mai multe facilitați, însă aglomerate si gălăgioase.
Voi nota fiecare categorie de la 1 la 10 deci maxim 50 puncte si o sa împart la 10 ca sa am scorul final al fiecărui hotel.
Aceasta clasificare este strict personală. După cum am scris la început, este doar un mic jurnal care sa ma ajute sa rețin locurile unde am stat.
Goto Top